Com ens organitzem?

A començament de 2021 som un 55 socis i 150 simpatitzants aproximadament. Les decisions sobre les línies d’actuació, elecció de càrrecs, aprovació de propostes sobre comptes anuals, organització, aliances, pla d’acció anual,… les prenem en assemblea.

La junta lidera i garanteix el mandat de l’assemblea. Planifica, gestiona organitza, lidera, distribueix els recursos, comunica, fa seguiment i fa la rendició anual de comptes. Està composta per una Presidenta, Vicepresident, Secretaria i Tresorera.

El grup de coordinació impulsa la participació, coordinació, el desplegament, assegura l’acompliment d’objectius dels grups de treball, informa sobre la evolució dins els diferents grups de treball,…

Els grups de treball, son el lloc on hi ha la participació activa, les aportacions, propostes i desenvolupament de les tasques dels projectes que son actius en un moment donat.

La Junta

Montse Junyent
Montse JunyentPresidenta
 • L’any 2010 jo treballava en l’entorn empresarial en l’àrea de màrqueting i vaig veure una presentació sobre el model de l’Economia del Bé Comú. Pocs anys després vaig conèixer personalment el Christian Felber, arran d’un llibre sobre l’EBC per a infants que vaig escriure i que ell va prologar. Em vaig unir a l’Associació Catalana EBC fent xerrades de difusió.

 • Actualment formo part de la Junta com a presidenta i col·laboro amb el grup de suport a organitzacions i el grup d’educació. Sóc consultora acreditada i acompanyo les organitzacions que volen elaborar el Balanç del Bé Comú.

 • Els valors de l’EBC estan presents a la meva vida i activitats i intento aplicar-los tot el que puc a través del respecte per la natura i per totes les persones amb les quals interactuo.

 • El moviment de l’Economia del Bé Comú és molt inclusiu, de base, internacional, i treballa per un canvi de model econòmic que és necessari per fer front als reptes de present i futur que tenim com a societat global. L’Associació catalana són les persones que la formen, actives, compromeses, solidàries i professionals: agents de canvi.

Jorge León
Jorge LeónVicepresident
 • Soc en Jorge Leon, Fundador i directiu  de la empresa Can Cet, empresa pionera que ha implementat i auditat el Balanç del Bé Comú  i esta adherida i és soci de l’Associació desde la seva fundació.

 • Pertanyo a la Junta directiva amb el càrrec de Vice-President desde el 2016 o 2017 (no recordo), participó en el nodo de municipalisme i relacions externes de l’associació.

 • Els valors de la EBC estan molt arrelats en totes les meves activitats professionals, personals i espirituals.

 • L’associació i el moviment de la EBC som punt de llança del canvi que necessita el sistema actual, mitjançant aquesta associació permet al moviment de la EBC una transformació a nivel territorial (Catalunya) un canvi constructiu cap a una societat i unes relacions comercials mes responsables vers les persones, el medi ambient i el repartiment de la riquesa.

Inés Tafalla
Inés TafallaSecretaria
 • Als inicis del moviment (cap al 2011) vaig veure una entrevista al Christian Felber on parlava sobre aquest moviment, que em va inspirar molt.

 • L’any 2019 em vaig decidir a col·laborar activament amb l’EBC. A part de les meves funcions a la junta, participo en el grup de Comunicació i a diversos projectes de caràcter internacional.

 • Intento aplicar el màxim els valors EBC a la meva vida privada i social. Sobretot en temes de sostenibilitat, dignitat humana i solidaritat.

 • M’agrada aquest moviment perquè és holístic. Inclou moltes àrees de la nostra societat. Estem en un moment on la gent s’ha conscienciat molt sobre la importància dels nostres valors i cada vegada més, la societat demana als governs de fer un gir cap al bé comú. Estic il·lusionada i esperançada per pertànyer al grup de persones impulsadores d’aquest canvi!

Adela Suñer
Adela SuñerTresorera

El Grup de Coordinació

 Fernando Lorenz
Fernando Lorenz
 • Trabajé muchos años en empresas. Desde 2014 me dedico a procesos de innovación en cultura organizacional. Mis principales actividades son la EBC y la Sociocracia.

  Llegué a la EBC para facilitar talleres de desarrollo de equipos con los consultores del BBC. A partir del resultado positivo de estos talleres, me invitaron a participar en el proyecto Horta-Guinardó en el cual colaboré con la implantación de una sesión en el BBC dedicada al desarrollo personal y toma de conciencia.

 • A partir del proyecto Horta-Guinardó he participado en varios proyectos de BBC en distintos formatos. Participo del grupo de organizaciones, junto a los otros consultores. Facilito la implantación de la Sociocracia en la Asociación.

 • Practico los valores de la EBC con el sentido de mejora continua. Me conecto con prácticas afines para complementar mi desarrollo personal y toma de consciencia.

 • Para mí es fundamental la visión del movimiento que parte de la necesidad de un nuevo modelo económico. El modelo económico adoptado por una sociedad es la base de gran parte de nuestras relaciones y determina con qué valores se dan estas relaciones.

  La Asociación catalana está conformada por personas abiertas a la evolución, tienen pasión por lo que hacen y los valores EBC están presentes en el actuar de todos.

Javier De Mercader
Javier De Mercader
 • Mi nombre es Javier de Mercader y desde hace 15 años me dedico al desarrollo personal, lo que me llevó a buscar iniciativas de cambio hacia un sistema económico- social más sostenible y justo. De esta manera llegué a la EBC que me impactó desde el primer momento ya que me parece una propuesta tangible y perfecta para al mundo en el que me gustaría vivir.

 • Aunque he colaborado en diferentes áreas de la Asociación, actualmente estoy implicado en el área de municipios de forma activa. Me he formado como facilitador en acompañar municipios hacia el Bien Común y estoy muy ilusionado con la respuesta que varios municipios están dando para encarar cambios hacia la filosofía de la EBC.

 • Los valores de la EBC van muy alineados a los míos, lo me facilita su aplicación en mi vida diaria. Soy partidario de la frase de Gandhi: “empieza por ti el cambio que quieres ver en el mundo”. Cuido mucho: las tres R (reciclar, reducir y reutilizar), la comunicación y respeto hacia mi persona y los demás, colaboro con ONGs económicamente, contrato proveedores de energía renovable, banca ética y pongo conciencia en que puntos puedo mejorar para irlos incorporando poco a poco en mi rutina.

 • Me gustaría destacar el valor humano que he encontrado en la ACFEBC. Un movimiento joven que a la vez está creciendo cada vez más con muchas personas involucradas con ilusión y coherentes con lo que predican y su forma de vivir. La tolerancia es una de las bases y la comunicación grupal como la escucha activa hacia los demás.

Josep M. Carbó
Josep M. Carbó
 • Em dic Josep M. Carbó i sóc filòsof. He fet de professor de filosofia de batxillerat i mestre de primària. Actualment estic jubilat. Vaig conèixer l’EBC per casualitat i vaig veure que encaixava amb la meva visió de pensament-acció, de filosofia concreta, de reflexió crítica i acció. Em vaig adherir a l’Associació de Barcelona i més endavant vaig ajudar a organitzar la de Girona.
 • Fins ara he estat el president de l’associació de Girona i m’he ocupat de la coordinació general i de manera més intensa en la difusió: xerrades, escrits, xarxes… M’interessen pràcticament tots els àmbits i de manera especial la dimensió política que crec que es treballa poc. Estic molt motivat pel tema de l’empoderament ciutadà tot i que no acabo de trobar el format per a incidir-hi… Però segueixo…

 • Procuro el consum ètic, de proximitat i ecològic i també la contractació d’empreses de servei cooperatives. 

 • Sempre em sorprèn el potencial immens que tenen les idees i projectes que construïm i sempre també em sobta la dificultat per a implementar-los. Crec que el moviment en general no serà, de moment, un moviment de masses sinó més aviat l’agrupació de persones compromeses i actives. Això vol dir que ens hem de cuidar molt, que hem de ser molt crítics amb nosaltres mateixos i que hem d’esmerçar molt esforços en la selecció i preparació dels projectes donat que han de ser accions estratègiques que facin palanca per a moure la societat i les institucions.

José Carlos Ramos
José Carlos Ramos
 • La meva missió a la vida és trobar maneres de acabar amb la desigualtat, des dels tres àmbits des dels que desenvolupo activitat: l’educació/ aprenentatge, l’economia i el disseny. Per a mi l’EBC és un marc ampli i al mateix temps específic, vàlid per a canviar el món. Vaig decidir formar part proactiva de l’ACEBC, per mirar d’ajudar a implementar iniciatives concretes de l’EBC des de Barcelona al meu entorn més inmediat.

 • Estic integrat al Grup de Coneixement i d’Educació. L’objectiu d’aquest equip és ajudar a integrar l’EBC a l’educació i capacitació de dones i homes, perquè ho apliquin en les seves vides i entorns professionals.

  En l’actualitat estem ajudant a incorporar continguts vers l’EBC als curriculums formatius, als programes d’escoles que són conscients de la seva responsabilitat ver uns futurs professionals i directius realment preparats.

 • Miro de ser coherent en hàbits com ara el consum i forma de vida.

  En la mida del possible, miro de tenir un estil de vida lo més respectuos i equilibrat possible en terminis de sostenibilitat, social i economica. A nivel social i fins i tot diria espiritual, l’EBC, forma part dels meus valors.

 • Penso que a l’ACEBC n’hi ha molt talent amb seny i ganes de fer coses seriosament, la qual cosa m’ha confirmat a formar part d’això. M’agrada involucrar-me per la forma de treball reflexiva i participativa com la que es du a terme a l’Associació, que és clau.

  Crec que la transparència i l’altruisme a l’Associació són i seran claus perquè funcioni.

Jordi Mora
Jordi Mora
 • Sóc en Jordi Mora, un apassionat de la música i la natura. L’any 2018 vaig iniciar el Màster en Responsabilitat Social Corporativa de la UOC. Però la implicació no es materialitza només a base de coneixement, si no participant activament en projectes reals, del carrer. A través del Màster vaig conèixer el model proposat per l’Economia del Bé Comú, vaig tenir la oportunitat d’atendre una conferència d’en Cristian Felber, vaig pensar que en algun moment, havia de poder formar part d’aquest projecte.

 • Per l’activitat que desenvolupo professionalment a INCASÒL, vaig pensar de bon inici que en el node de treball on podria aportar més seria en el de municipis. He estat realitzant el curs de Facilitadors de municipis de l’Associació Valenciana. Ha estat així com he pogut prendre part en la consecució del que és, ara per ara, el primer municipi del Bé Comú de Catalunya: Santa Coloma de Queralt.

 • Gràcies a l’estudi del Màster en RSC he anat incorporant una serie de canvis d’hàbits en el meu dia a dia. La EBC ens posa el focus en els valors més fonamentals …… i em fa veure que encara tinc molt més camí per recórrer. Aplicar la Dignitat Humana en el nostre dia a dia, la Solidaritat, la transparencia….. que fàcil que sembla i que difícil alhora.

  Gràcies EBC per obrir-me als ulls!!!!

 • El temps que porto a la EBC és el temps que portem de pandemia. Us he de dir que mai m’he sentit tant a prop d’un equip humà, com amb la distància en la que ens ha tocat viure i treballar. Sentit d’equip, implicació i compromís, ganes de viure i fer viure. Et sents part d’un equip en el que, estirant i fent passes endavant, sempre et trobes amb molts més com tu empenyent. Un equip que viu per a fer un mon millor.

Andrea Prehn
Andrea Prehn
 • Desde hace más de 10 años, ejerzo mi profesión en el àmbito del desarrollo sostenible. En paralelo, apoyo iniciativas de regeneración del planeta y distribución del bienestar, que considero pilares fundamentales para que podamos seguir habitando el planeta y evolucionando como especie. Fue en el año 2018, que me topé con una entrevista muy inspiradora en la que Christian Felber hablaba de la economía del bien común y me sentí identificada tanto con los valores del movimiento, como con la necesidad de transformar la sociedad a través de una economía más humana y ética.

 • Actualmente colaboro con el grupo de apoyo a organizaciones y participo en actividades de comunicación y de intercambio de información con el movimiento internacional.

 • Intento aplicar los valores de la EBC en mi día a día, y tomar conciencia de aquellos ámbitos en los que puedo aplicarlos más o mejor, para ir cambiando hábitos poco a poco. Hablo a menudo sobre la EBC con familiares, amigos y compañeros de trabajo, no con el ánimo de convencer, pero sí con el espíritu de difundir y generar debate.

 • Sobre todo valoro la determinación, buena energía y el compromiso de todas las personas que participan activamente en la asociación. En cuanto al movimiento, en mi opinión presenta una gran ventaja frente a otros modelos, ya que propone un proceso de transformación más gradual, que permite incluir a más agentes económicos y políticos. Por otro lado, opino que la participación colectiva democrática en la toma de decisiones que promueve la EBC es un elemento fundamental en el camino hacia una nueva economía y un nuevo contrato social.

Daniel Llaudet
Daniel Llaudet
 • Vaig conèixer l’EBC a través del programa Singulars de Jaume Barberà. Crec que era el 10 d’abril del 2012. A partir d’aleshores vaig buscar informació i vaig contactar amb l’EBC i fins aleshores.

 • Col·laboro en l’acolliment als nouvinguts. Abans com a responsable i ara com a col·laborador

 • Aplico els valors de l’EBC en el dia a dia. Fins ara transmetent els valors amb les formacions que feia i ara amb el meu estil de vida: Senzill, respectuós amb els meus, amb els altres, amb la natura, amb els recursos,….

 • Tenint la perspectiva del 9 anys que conec l’EBC, m’agrada la direcció i l’embranzida que està agafant en aquests moments.

Ramón Morata
Ramón Morata
 • Fa 11 anys vaig escriure directament un correu personal a C. Felber
 • Actualment col·laboro en la auditoria, la formació de auditors i com a tutor postgrau EBC consultoria Universitat de València.
 • Aplico els valors de l’EBC en la empresa familiar, control stalholders, i grups de interés via análisis del seus informes no financieres
 • De l’Associació Catalana destacaria el treball en equip.

Vídeo demanant col·laboració amb la nostra associació