Com ens organitzem?

A començament de 2021 som un 55 socis i 150 simpatitzants aproximadament. Les decisions sobre les línies d’actuació, elecció de càrrecs, aprovació de propostes sobre comptes anuals, organització, aliances, pla d’acció anual,… les prenem en assemblea.

La junta lidera i garanteix el mandat de l’assemblea. Planifica, gestiona organitza, lidera, distribueix els recursos, comunica, fa seguiment i fa la rendició anual de comptes. Està composta per una Presidenta, Vicepresident, Secretaria i Tresorera.

El grup de coordinació impulsa la participació, coordinació, el desplegament, assegura l’acompliment d’objectius dels grups de treball, informa sobre la evolució dins els diferents grups de treball,…

Els grups de treball, son el lloc on hi ha la participació activa, les aportacions, propostes i desenvolupament de les tasques dels projectes que son actius en un moment donat.

La Junta

Montse Junyent
Montse JunyentPresidenta
Jorge León
Jorge LeónVicepresident
 • Soc en Jorge Leon, Fundador i directiu  de la empresa Can Cet, empresa pionera que ha implementat i auditat el Balanç del Bé Comú  i esta adherida i és soci de l’Associació desde la seva fundació.

 • Pertanyo a la Junta directiva amb el càrrec de Vice-President desde el 2016 o 2017 (no recordo), participó en el nodo de municipalisme i relacions externes de l’associació.

 • Els valors de la EBC estan molt arrelats en totes les meves activitats professionals, personals i espirituals.

 • L’associació i el moviment de la EBC som punt de llança del canvi que necessita el sistema actual, mitjançant aquesta associació permet al moviment de la EBC una transformació a nivel territorial (Catalunya) un canvi constructiu cap a una societat i unes relacions comercials mes responsables vers les persones, el medi ambient i el repartiment de la riquesa.

Inés Tafalla
Inés TafallaSecretaria
 • Als inicis del moviment (cap al 2011) vaig veure una entrevista al Christian Felber on parlava sobre aquest moviment, que em va inspirar molt.

 • L’any 2019 em vaig decidir a col·laborar activament amb l’EBC. A part de les meves funcions a la junta, participo en el grup de Comunicació i a diversos projectes de caràcter internacional.

 • Intento aplicar el màxim els valors EBC a la meva vida privada i social. Sobretot en temes de sostenibilitat, dignitat humana i solidaritat.

 • M’agrada aquest moviment perquè és holístic. Inclou moltes àrees de la nostra societat. Estem en un moment on la gent s’ha conscienciat molt sobre la importància dels nostres valors i cada vegada més, la societat demana als governs de fer un gir cap al bé comú. Estic il·lusionada i esperançada per pertànyer al grup de persones impulsadores d’aquest canvi!

Adela Suñer
Adela SuñerTresorera

El Grup de Coordinació

Ramón Morata
Ramón Morata
 • Fa 11 anys vaig escriure directament un correu personal a C. Felber
 • Actualment col·laboro en la auditoria, la formació de auditors i com a tutor postgrau EBC consultoria Universitat de València.
 • Aplico els valors de l’EBC en la empresa familiar, control stalholders, i grups de interés via análisis del seus informes no financieres
 • De l’Associació Catalana destacaria el treball en equip.
Daniel Llaudet
Daniel Llaudet
 • Vaig conèixer l’EBC a través del programa Singulars de Jaume Barberà. Crec que era el 10 d’abril del 2012. A partir d’aleshores vaig buscar informació i vaig contactar amb l’EBC i fins aleshores.

 • Col·laboro en l’acolliment als nouvinguts. Abans com a responsable i ara com a col·laborador

 • Aplico els valors de l’EBC en el dia a dia. Fins ara transmetent els valors amb les formacions que feia i ara amb el meu estil de vida: Senzill, respectuós amb els meus, amb els altres, amb la natura, amb els recursos,….

 • Tenint la perspectiva del 9 anys que conec l’EBC, m’agrada la direcció i l’embranzida que està agafant en aquests moments.

 Fernando Lorenz
Fernando Lorenz
 • Trabajé muchos años en empresas. Desde 2014 me dedico a procesos de innovación en cultura organizacional. Mis principales actividades son la EBC y la Sociocracia.

  Llegué a la EBC para facilitar talleres de desarrollo de equipos con los consultores del BBC. A partir del resultado positivo de estos talleres, me invitaron a participar en el proyecto Horta-Guinardó en el cual colaboré con la implantación de una sesión en el BBC dedicada al desarrollo personal y toma de conciencia.

 • A partir del proyecto Horta-Guinardó he participado en varios proyectos de BBC en distintos formatos. Participo del grupo de organizaciones, junto a los otros consultores. Facilito la implantación de la Sociocracia en la Asociación.

 • Practico los valores de la EBC con el sentido de mejora continua. Me conecto con prácticas afines para complementar mi desarrollo personal y toma de consciencia.

 • Para mí es fundamental la visión del movimiento que parte de la necesidad de un nuevo modelo económico. El modelo económico adoptado por una sociedad es la base de gran parte de nuestras relaciones y determina con qué valores se dan estas relaciones.

  La Asociación catalana está conformada por personas abiertas a la evolución, tienen pasión por lo que hacen y los valores EBC están presentes en el actuar de todos.