Saltar a continguts

EBC Catalunya

Navegació

Menú principal

Area personal

L'Associació Catalana per al foment de l’Economia del Bé Comú (ACFEBC)  ha iniciat aquest any una nova àrea de desenvolupament personal, en línia amb la filosofia de l'EBC expressada per Christian Felber durant la conferència que va impartir a Barcelona el desembre de 2017.

Ens recorda que l'EBC és un model holístic que no només està orientat cap a l'exterior, sinó que treballa a l'interior de la persona.

Destaca que el sentit de la nostra vida neix des de l’"escolta interna" i dels nostres valors, buscant i “sentint” al costat dels altres cada vegada més profundament en la recerca del bé comú.

Per això, la persona és el punt de partida. En aquest sentit, la col·laboració per a la transformació social a l'EBC sorgeix i ha d'anar unida a la transformació personal.

Això implica que els membres de l'EBC han de practicar en les seves vides els mateixos valors que ajuden a canviar el seu entorn social.

Així, una persona pot facilitar millor el canvi social quan parteix del seu ésser interior i està en procés de desenvolupar les seves capacitats i talents, perquè això li permetrà contribuir millor al benestar personal i social.

En aquesta línia, l'ACFEBC ha iniciat enguany Tallers de desenvolupament personal per a tots els seus membres i simpatitzants.

D'altra banda, a l'Assemblea Federal, celebrada aquest any 2018 a Madrid, es va manifestar gran interès pel tema del desenvolupament personal de l'EBC, i hi ha altres camps d'energia que també han iniciat accions en aquest sentit. S'han elaborat tests i qüestionaris individuals i familiars per conèixer el balanç personal. També es crearà un grup de treball per unificar propostes, pautes de millora personal i poder facilitar eines per a tothom.

Les necessitats actuals requereixen pràctiques i solucions que incloguin la transformació personal amb la social. Per això, entre tots plegats podem experimentar, crear, imaginar i generar propostes que enforteixin la unió entre tots, per contribuir al millor funcionament de les pràctiques per al bé comú, col·laborant així en la millora de la nostra societat.

Balanç - Questionari individual
Annex: Accediu al document  (pdf 771.73KB)
Autotest del bé Comú
Annex: Accediu al document  (xlsx 39.15KB)
© EBC Catalunya - Torre Jussana Av. Cardenal Vidal i Barraquer, 30 - 08035 - Barcelona - info@ebccatalunya.cat