Saltar a continguts

EBC Catalunya

Navegació

Menú principal

RSSAgenda

Imatge de complement
07/02/2018
Presentació
Presentació del llibre
Por un comercio mundial ético
Christian Felber

El lliure comerç pot tornar-se una condemna: és necessari un comerç ètic.

Si bé el comerç és beneficiós en molts casos i la protecció resulta, amb freqüència convenient, això no implica que l'obsessió amb el lliure comerç o el proteccionisme tinguin sentit.  En l'actualitat, l' opinió que impera és la del lliure comerç, tant en l'economia global com en la ideologia dels economistes. Això ha degenerat en una obcecació per comerciar cada vegada més, a tota costa. Els que és beneficien d'aquesta situació són empreses multinacionals cada vegada més poderoses que, gràcies a la seva influència i a la dels seus lobbies, aconsegueixen que s'imposi el dret mercantil per damunt del respecte als drets humans, la protecció del med iambient i la diversitat cultural.

Tot i això, ben entès, el comerç podria contribuir al "bé comú", que a més de l'economia comprèn el desenvolupament i la sostenibilitat, la defensa dels drets humans i altres aspectes com la protecció de les cultures indígenes o la diversitat biològica. Perquè l'èxit econòmic s'ha d'avaluar en funció de la seva contribució a la consecució dels objectius dels Estats democràtics i de la comunitat internacional, i no amb xifres abstractes com el PIB, una eina clarament insuficient per mesurar i valorar el vertader benestar dels ciutadans.

Aquest llibre és un relat exhaustiu, àgil i ponderat sobre el comerç mundial i, al mateix temps, una profunda reflexió sobre quins són els valors que hauríem de sobreposar al creixement compulsiu de l'economia.

Lloc:  Casa Golferich - Gran via de les Corts Catalanes, 491 - Barcelona
Horari:  17.30 a 18.30
© EBC Catalunya - Torre Jussana Av. Cardenal Vidal i Barraquer, 30 - 08035 - Barcelona - info@ebccatalunya.cat