Saltar a continguts

EBC Catalunya

Navegació

Menú principal

Notícies

01/07/2015
Presentació de l'Economia del Bé Comú al Parlament Europeu

El passat 17 de juny es va presentar al parlament Europeu, concretament al Comitè Econòmic-Social Europeu (CESE) un document amb 8 mesures per afavorir la transformació del mercat europeu en un mercat ètic en el que les polítiques i estratègies afavoreixin aquelles activitats que contribueixin al benestar de la ciutadania i al bé comú. A continuació els 8 punts presentats:

 

 1. Mesura de la contribució al bé comú de les empreses mitjançant el denominat “Balanç del Bé Comú”.
   
 2. Etiquetat Ètic: Identificar als productes la seva “Empremta ecològica” i la “Empremta social” – Compliment de drets humans i laborals en tota la cadena de subministrament-.
   
 3. Compra publica ètica: Afavorir a les empreses amb una major contribució al bé comú als procediments de compra publica.
   
 4. Mercat ètic intern a la Unió Europea: Afavorir a les empreses que contribueixen al bé comú mitjançant les polítiques fiscals, el recolzament a la innovació social i les estratègies de promoció.
   
 5. Consum ètic. Polítiques i estratègies publiques orientades al foment del consum ètic i responsable per part dels consumidors. Millorar la informació oferida mitjançant l’etiquetat ètic i fomentar el consum responsable mitjançant polítiques fiscals així com per mitjans d’accions educatives i de divulgació.
   
 6. Emprenedoria pel bé comú. Orientar totes les polítiques de recolzament als emprenedors mitjançant la filosofia del bé comú. D’aquest manera s’aconseguirà que els nous emprenedors europeus contribueixin a la cohesió social i a aportar valor social amb les seves activitats.
   
 7. Banca ètica i creació d’una xarxa de banca ètica europea.
   
 8. Bossa del Bé Comú. Creació d’un mercat de valors en el que només s’incloguin aquelles empreses que demostrin la seva contribució al bé comú, fomentant i facilitant d’aquesta manera la inversió ètica.

 

© EBC Catalunya - Torre Jussana Av. Cardenal Vidal i Barraquer, 30 - 08035 - Barcelona - info@ebccatalunya.cat